PENTUJEN JA NUORIEN CAIRNIEN KATSELMUS LOHJA 16.04.2011 tuomarit pennut, yli 2v. (ei aiemmin näyttelyssä käyneet), kasvattajaluokka ja BIS Tuula Aho, juniorit ja nuoret Salla Vuokila

 

 

Minulla oli hieno tilaisuus olla tuomarina oman kerhomme pentujen ja nuorien koirien katselmuksessa.  Päivä oli koko perheelle tarkoitettu yhteinen toimintapäivä. Arvostelu tapahtui mukavissa tunnelmissa Showlinkin hienoissa tiloissa. Kerhomme puheenjohtaja, Marjut From, sanoi avajaissanoisaan, että päivä on tarkoitettu mm. myös harjoittelutilaisuudeksi sekä nuorille koirille, että myös uusille näytteilleasettajille/koiranomistajille. (Tulokset luettavissa kokonaisuudesaan Cairnterrierikerhon sivuilla)
Päivä aloitetiin pentujen "sisääntulolla".  Pennut olivat yleisesti ottaen erittäin hyvää tai erinomasta tasoa. Annoin jokaiselle pennulle kunniapalkinnon juuri tästä syystä. Pennuissa oli ikä ja koko-/kehityseroja,  ikähaarukassa 5-9 kk. Pennut olivat kuitenkin mielestäni tyypillisiä cairnterrierejä. Vaihtelua oli eniten karvapeitteen kunnossa ja pituudessa. Yritin kuitenkin löytää itse koiran ns. karvoihin katsomatta. Kaikilla arvostelemillani koirilla oli hyvät luonteet. Ne antoivat tutkia itseään rauhassa pöydällä.  Erityisesti haluan mainita, että suurimalla osalla pennuista oli oikea purenta, hyvät leuat, joissa sopivan kokoiset hampaat. Joillakin pennulla on vielä harjoiteltavaa esiintymisessä.  Huomattavissa oli kuitenkin edistystä kehäkäyttäytymisessä arvostelun edetessä.  
ROP-pentu liikkui hyvin, sillä oli rodunomiasesti hyvät kulmaukset edessä ja takana, kaunis ilme, täysimittainen, karkea turkki, mittasuhteiltaan erittäin hyvä kokonaisuus, mielyttävä luonne. Se esiintyi erionmaisesti ja itsekin juniori-ikäinen omistaja, Jami Oksanen, esitti sen erittäin hyvin.    
 

     

 ROP-pentu/BOB-puppy (BIS3) ja VSP-pentu/BOB-puppy (all results you´ll find in Finnish Cairnerrier Club´s website)

Arvostelin myös yli 2 vuotiaat cairnit, jotka eivät olleen aikaisemmin käyneet näyttelyissä.  Paikalla oli yksi edustaja, joka sitten oli suoraan ROP-yli 2 v (BIS4). Tämä melkein kolme vuotias, vanttera uros esitettiin jo ylimenneessä turkissa, liikkui hyvin sivulta, edestä hieman leveästi, rakenteeltaan sekä luonteeltaan tyypillinen cairnterrieri. Purentaa olisin toivonut tiiviimmäksi.

 Urokset yli 2 vuotiaat, ei näyttelysssä aikaisemmin olleet, Leavenworth Quba BIS4

  

    

                       BIS-kasvattaja Suzi-Dog´s

               BIS Prankster`s Quba kasvattajansa Taru Rannikon esittämänä

Seuraavassa vielä tunnelmakuvia mukavasta päivästä cairnien ja niiden omistajien kanssa.  Kauniit kiitokset vielä Cairnterrierikerholle hyvästä kestityksestä ja kokemusrikkaasta päivästä Lohjalla

                        Vielä kerran BIS koira pöydällä.                       Candycairn Caixa (Veera) NUK-3 

Junior-handler kisassa oli tiukka kilpailu hyvien esittäjien kesken.       

             Ykkönen Jami Oksanen ja "hyvä" kakkonen Lauri Vuokila.

"VSP"-handler`n tyylinäytteitä.

        Elsa Karppi ja Pipa (Candycairn Candy Floss)  kolmanneksi tullut junior-handler kisassa

Candycairn Caixa, Veera, esiintyi kaunisiti ja Sauli esitti Veeran rutinoituneella varmuudella luokkansa kolmanneksi

Hjohoo`s Hjo Bring Love To My Life, Kilu, om: Johnna ja Juudit Pulkkinen (Koo-Cairns). Aina ihana Kilu oli NUK1/PU2

 

BIS-1 Prankster’s Quba
BIS-2 Bezaidas Jungle Boy
BIS-3 Sandico Unstobbable Saskia
BIS-4 Leavenworth Classic Rock