Hallqvistin perheen narttu Sanna,( Katanna Floradora) synnytti 23.6.1983 kolme pentua (2+1) Etelä-Ruotsissa. Sanna asui perheensä kanssa silloin Ruotsissa ja oli astutettu ruotsalaisella uroksella: Tribuns Hurry-Scurry.

Olimme olleet yhteydessä Sannan kasvattajaan, Anna Röppäseen (nyk. Koskivaara) ja saaneet häneltä luvan ostaa pennun tästä pentueesta. Perhe Hallqvist, Sanna-emo ja pennut palasivat taikaisin Suomeen pentujen ollessa muutaman viikon ikäisiä.

Ensitapaaminen tapahtui Evitskogissa (kts. kuva). Olimme hankkimassa urospentua ja kahdesta tasavertaisesta pennusta oli vaikea valita se oma. Tässä tärkeässä valinnassa meitä auttoi kasvattaja Anna ja Pihla Haukatsalo (nyk: Haukatsalo-Irving) Haukantorppa-kennelistä. Kiitos heille.

Valitsimme lopulta kahdesta tummabrindlesta pennusta hieman vaaleamman, jonka nimeksi Anna antoi Katanna Ikaros.

Kutsumanimekseen hän sai ELMO. Nimi juonsi juurensa siitä, että olimme samana viikonloppuna, jolloin haimme pennun, katsomassa Helsingissä yleisurheilun EM-kisoja. Olimme todistamassa stadionilla, kuinka Tiina Lillak heitti keihäänheiton EM Suomelle!

(Elmo, Kainalniemeltä seikkailee Juhani Peltosen romaanissa ja tekee yleisurheilussa ennätyksiä, on siis sankari melkein joka lajissa. nimi siis sopi, mitä parhaiten tulokkaallemme.)

Elmo on CAIRN, joka on todella sytyttänyt rakkauden cairnterrieriin ja koiraharrastamiseen. Kolmekymmentä vuotta on pitkä aika, mutta kuinka nopeasti se on mennytkään! Vuosien kuluessa on tullut paljon menestystä ja kiitosta, mikä on tietysti paikallaan, kun on koko sydämestään paneutunut asiaan ja ollut mukana täysillä.

Cairnterrierikerho ry, oma rotuyhdistyksemme, on antanut minulle hopeisen ansiomerkin rotumme hyväksi tehdystä "työstä" harrastuspuitteissa. Olen toiminut mm. kerhomme puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä usean vuoden aikana ja näyttelytoimikunnissa sekä alueellisessa toiminnassa sekä trimmauskurssien vetäjänä ym.

Tampereen Seudun Koirakerho ry,  kaikkien rotujen alueellinen kerho, on myös antanut  minulle hopeisen ansiomerkion, kerhon viirin ja ainaisjäsenyyden. Tämänkin kerhon puitteissa olen ollut mm. johtokunnan jäsenenä ja puheeenjohtajana usean vuoden aikana. Näyttelytoimikunnissa, trimmauskurssien vetäjänä ja match show-tuomarina/näyttelykouluttajana jne.

Kuluneiden vuosien aikana on jo monta rakasta koiraa, kuin myös lukuisia koiraharrastajajia siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Kun ajattelen tätä ja nykyisiä koiriani sekä harrastuksen mukanaan tuomia ystäviä, tuttavia, koiranomistajia, kasvattajia ja muuta koiriin liittyvää toimintaa, voin olla hyvin tyytyväinen asemastani ns. tavallisena koiranomistajana. Tämä harrastus on ollut ja on edelleen kokemusrikasta ja antoisaa. 

     Tästä saan kiittää maailman parasta ystävää: cairnterrieriä !

 

Our first Cairn Terrier war born 23.6.1983 in Sweden. Oliver Hallqvist owned bitch Katanna Floradora (breed by Anna Koskivaara, Finland) She was mated with swedish male, Tribuns Hurry-Scurry. The family Hallqvist returned to Finland with the puppies in the same summer.

In the litter were 3 puppies (2+1) and Anna-breeder promised to us to have a male puppy from this litter. Our first meeting was in Evitskog, Finland. In our choice. Anna and Pihla Haukatsalo-Irving, Haukantorppa-kennel, helped us. Because the male puppies was very equal. Finally we chooze the lighter one from two dark brindle.

Anna gave name to our male puppy: Katanna Ikaros and we called him Elmo. Elmo gave us so much: Very nice hobby, lovely breed, many wonderful cairns to own and known, nice peopple, cairn breeders, cairn owners. Hopeful our hobby´ll continues in same way as untill nowadays.

 

ensitapaaminen-normal.jpg

Elmo ja veljensä Ido lattialla loikoilelemassa . Minulla valintatehtävä menossa.

Valinta tehty: Elmo, Katanna Ikaros.

Elmo%20Evitskogissa-normal.jpg