Elää iäkkään koiran kanssa ja hoitaa sitä, korkean iän tuomien sairauksien kanssa, on usein haastavaa. Huppe, ihana "lakritsikirsuni", on jo yli 12 vuotta! Olen jokaisesta päivästä onnellinen, jonka sen kanssa vietän. Iloitsen siitä, että se aamulla herätessäni tulee luokseni häntä heiluen ja kuulen sen, toisinaan, raskaan hengityksen illalla nukahtaessani. Päivittäiset ulkoilut sujuvat hyvin. Vauhdilla lähdetään haistelemaan uusia hajuja, joita sinne on ulkoilujen välillä tullut. Kävelylenkit tehdään Hupen ehdoilla, mutta joskus on puututtava ja ohjattava lyhyemmälle reitille, silloin Huppe alkaa jarrutella ja osoittaa mieltänsä: olisin tehnyt lenkin toista kautta... Hupella on sydänlihas paksuuntunut sisällepäin ja näin ollen kammio pienentynyt. Liika innostuminen tai rasitus voi johtaa huimauskohtaukseen, koska sydän ei jaksa pumpata tarpeeksi verta aivoihin. Lenkeillä välttelen toisten koirien kohtaamisia tai muita innostavia kohteita, mikä joskus on vaikeaa riistavaistoisen kaverin kanssa. On omat haasteensa seurata, tuleeko edesta takaa tai sivulta koiria, onko rusakko tai orava reitin varrella... Huppe on tällä hetkellä parasta. mitä minulla on ja nautin sen seurasta joka hetki.

Nimet%C3%B6n%20%2843%29.jpg

Huppe nukkuu paljon päivän mittaan. Huumoriaan se ei ole kuitenkaan "unohtanut",  mutta leikit jäävät entistä lyhyemmiksi. Tässä Huppe lepää Kettu kaverinsa kanssa, taitavat olla "samiksia"...

To have an old dog at home, it´s a new kind of time. Huppe is now over 12 years old. He moves slower, sleeps more and longer. He don´t play with his toys so often as he used to do. Outdoors he is very keen. He listens to and looks at the nature. All the smells are more interrested in. He is still happy and full of good humor... I´m very happy  from every day , I spend with my dear, Huppe.