Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden. När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron.

Det finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Det finns vattendrag med friska vatten, massor av mat och solsken, som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnat kvar. Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp och tittar bort i fjärran.

   

Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han i väg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han äskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikste blir kysst och om igen dina händer smeker hans huvud som så många gånger forut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur, som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta. Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för aldrig mer skiljas...

Candycairn José Cura lähti kohti sateenkaarisiltaa 9 vuoden iässä. Kiitokset Helenalle ja Bosselle sekä Sinikan ja Jutan perheille Tacun hyvästä ja rakastavasta hoidosta ja huolenpidosta.