Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta ensimmäisestä Candycairn pentueen syntymästä. Palaan kuitenkin aikaan, jolloin sain ensimmäisen, oman koirani. Se oli kääpiösnautseri (p&s) Minora Mona, kotoisasti Moona.

                                 Tuula%20ja%20Moona.jpg Minä ja Moona vuonna 1962

Olin toivonut koiraa hartaasti monta vuotta. Toiveeni toteutui, kun täytin 11 vuotta.  Se päivä oli varmasti elämäni onnellisin päivä. Moona eli perheenjäsenenä ja lemmikkinä 13 vuotiaaksi. Kävin Moonan kanssa koiranäyttelyssä kasvattajan toivomuksesta... Tampereella oli 12.5.1963 näyttely Hippoksen raviradalla ja menin ensimmäiseen koiranäyttelyyni.

I´m happy to tell, that 20 years ago was born my first Candycairn-litter. But first I tell hereby from my very, first dog. She was miniatur schnautzer (p&s), Minora Mona. She was my birthday present, I was 11 years old. The day was my luckiest day, I think. Moona lived as pet nearly 13 years. She visited once the dog show...

                                         SAM_0346%20%282%29.jpg 

Tässä on näyttelyluottelon kansikuva. Sain tämän luettelon sattumalta Hilkka Pelttarilta, pari vuosikymmentä myöhemmin, se  oli Tampereen Seudun Koirakerhon vanhojen Koiranleuka-lehtien joukossa. Selailin luetteloa ja yllätyksekseni löysin Moonan ja minun tiedot sieltä! 

This picture is from the catalogue´s front page, Tampere dog show 12.5.1963. 

                               SAM_0341%20%282%29.jpg

Luettelon sivun alareunassa Moonan tiedot ja sijoitus: nuorten luokassa 2 eli sininen nauha. Arvotelulappu ei ole säilynyt näihin päiviin asti, mutta muistaakseni tuomarin mielestä Moonan turkki oli liian pehmeä.

On this page you can see my and Moona´s name down on the corner. Moona got blue ribbon...

 

 SAM_0338%20%282%29.jpg

Jotain mielenkiintoista tapahtui toisessa kehässä... Something interresting happens in the other ring...

 

SAM_0339%20%282%29.jpg

Tuomarin "ammattiataito" koetuksella, kun handlerilla ei ole "homma hanskassa". En kuitenkaan saanut "kehä- tai esittämiskammoa" tästä kokemuksesta, Moona ei pitänyt kokemastaan... Tunnistaako kukaan tuomaria kuvasta...

The judge tries to look the bet, but Moona doesn´t want... I was, at that time, too inexperienced in dog shows...

Tarina jatkuu... The story continues...